Érd info

Minden információt ÉRDről az ÉRDi polgároknak és az ÉRDeklődőknek.

Felhívás parlagfű elleni védekezésre:

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője felhívja az érintettek figyelmét, hogy – az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 17. § (4) bekezdése értelmében – a földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.

Ha a földhasználó parlagfű elleni védekezési kötelezettségének nem tesz eleget, a földhasználó költségére az eljáró hatóság közérdekű védekezést rendel el.

A fentieken túl a fertőzött terület nagyságától és a gyomborítottság mértékétől függően növényvédelmi bírságot is ki kell szabni, amelynek összege – belterületen – 15.000 Ft-tól 150.000.000 Ft-ig terjedhet. A bírság meg nem fizetése esetén a kiszabott összeget késedelmi kamat terheli és adók módjára az állami adóhatóság hajtja be.

A helyszíni ellenőrzés hivatalból vagy bejelentés alapján történik. A belterületi ingatlanok vonatkozásában az illetékes önkormányzat jegyzője – az ügyfél előzetes értesítése nélkül – végezhet helyszíni ellenőrzést (parlagfű felderítést). A közérdekű védekezés elrendelésére belterületen, a parlagfű elleni közérdekű védekezés végrehajtásának, valamint az állami, illetve a közérdekű védekezés költségei megállapításának és igénylésének részletes szabályairól szóló 221/2008. (VIII. 30.) Korm. rendelet értelmében a jegyző jogosult.

Kérjük az érintetteket, hogy a védekezési kötelezettségüket – mindannyiunk egészségének megóvása érdekében – önként teljesítsék.

Kérjük, hogy aki parlagfüves területet észlel, június 30. napját követően jelezze az alábbi elérhetőségeken: Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal 23/522-300-as telefonszámán (298-as vagy 241-es melléken) vagy Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal 06-23/522-356-os fax számán vagy személyesen Érd, Alsó utca 3. szám alatt (Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Polgárok Háza, 118-as iroda) vagy

E-mailben: nagyanna@erd.hu  vagy kornyezet@erd.hu  címen.

 

Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet

jegyző

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 14
Tegnapi: 303
Heti: 567
Havi: 6 935
Össz.: 2 307 194

Látogatottság növelés
Oldal: Felhívás parlagfű elleni védekezésre 2015
Érd info - © 2008 - 2024 - erd.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »